Krisberedskapsveckan 8-14 maj

KRISBEREDSKPA_HEMSIDA

Krisberedskapsveckan för stärkt beredskap och bättre riskkommunikation

Välinformerad och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför startar MSB krisberedskapsveckan, en kampanj tillsammans med kommunerna. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Första krisberedskapsveckan äger rum 8-14 maj.

Följ Skinnskattebergs kommun!

Måndag 8 maj

En kort instruktionsfilm från Skinnskattebergs kommuns beredskapssamordnare Andreas Ahlsen.

Tisdag 9 maj

En kort instruktionsfilm från MSB om hur du kan förbättra din hemberedskap inom kommunikation. Om det blir till exempel ett strömavbrott så kommer inte telefoner och internet att fungera. Här finns många tips på hur du kan lösa det. 

Onsdag 10 maj

En kort film från MSB. Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller annan någon störning eller kris i samhället så måste du själv vara beredd på att ordna något att äta. Här finns många tips på hur du kan lösa det. 

Torsdag 11 maj

En kort instruktionsfilm från MSB. Om värmen inte funkar kan du få stora problem om du inte är förberedd. Din bostad blir kall på bara något dygn. I filmen ges många tips på hur du kan lösa det.

Fredag 12 maj
En kort instruktionsfilm från MSB. Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon störning eller kris i samhället så kan det bli så att du själv behöver ordna med dricksvatten. Här finns många tips på hur du kan lösa det. Vi visar också hur man rena vatten som man misstänker är förorenat.

Lördag 13 maj

FAKTABLAD_Upp och ned_A4_Sida_1

Söndag 14 maj

Vi vill avsluta denna krisberedskapsvecka med en liten lista med bra saker att ha hemma inför en kris.

Vi vill även tacka alla som tagit sig tid att läsa eller på något vis deltagit under denna vecka. Tack allihop!

FAKTABLAD_Upp och ned_A4_Sida_2