Skinnskattebergs kommun ska delta i Regeringens Bredbandsforum

fiber

Skinnskattebergs kommun är som enda kommun i Sverige inbjuden att delta i Regeringens Bredbandsforum och en ny arbetsgrupp med fokus på landsbygden. Landsbygdsgruppen ska fokusera på bredband på landsbygden och hur regeringens mål ska nås även i mer gles befolkade områden av vårt land. Detta har varit och är fortsatt en viktig fråga för vår kommun som består av stora landsbygdsområden.

Läs mer om PTS Bredbandsforum och Landsbygdsgruppen här:http://www.bredbandsforum.se/Om-Bredbandsforum/Vara-arbetsgrupper/Landsbygdsgruppen-AG-XVI/.

Här kan du läsa Bredbandsforums pressmeddelande i samband med lanseringen av arbetsgruppen: http://bredbandivarldsklass.se/Om-Bredbandsforum/Nyheter/Ny-arbetsgrupp-ska-ska-hitta-losningar-for-framtidssakert-bredband-till-alla-oavsett-var-man-bor-eller-verkar/

Samtidigt som vi hoppas lära och kunna påverka deltar vi med en övertygelse om att kunna bidra med erfarenheter från de senaste årens bredbandsarbete i Skinnskatteberg och grannkommuner. Representant till arbetsgruppen för Skinnskattebergs kommun är Johannes Nilsson och han tar gärna med dina synpunkter och ideer för hur vi säkrar snabbt och stabilt bredband till landsbygden i Skinnskatteberg och resten av Sverige.

Därför, har du en bra ide på hur vi löser fiberutmaningen på landsbygden, eller konstruktiv kritik till hur bredbandsutbyggnaden fungerar idag, skicka ett mail till johannes.nilsson@skinnskatteberg.se eller ring 0222-45042.