Välj en sida
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jägarexamen hos Jonas Vildmark

18 april - 22 april

Gratis – 11kr

Eftersom Jakt är en del av Bushcraft vill vi välkomna dig till att ta din Jägarexamen via Jonas Vildmarks Jägarutbildning.
Med kunskap om fauna, kretslopp och viltvård berikas ditt friluftsliv markant. Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning, viltvård och tillvaratagande på ett hållbart vis. Jonas Vildmark erbjuder en unik jägautbildning genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jägarförbundens (Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund) ordinarie kursplaner. Med förbundens kurslitteratur som utgångspunkt erbjuds Jonas Vildmarks Jägarutbildning som en femdagars intensivkurs. Utbildningen hålls på Lienshyttans Herrgård i det vackra Bergslagens Riddarhyttan med omnejd. Nedan följer en kort beskrivning av kursen, med reservation för ändringar.

Intensivkurs (5 dagar)
Detta är en gedigen och komplett kurs i Jägarexamen kallad Jonas Vildmarks Jägarutbildning. Under fem välfyllda sammanhållna heldagar, med möjlighet till övernattning, täcker vi in all teori och praktik för att du skall få en så bred jägarutbildning som möjligt. Ämnen som berörs är jakthistoria, jaktetik, viltlära, spårning, navigering, skogsliv, säkerhet och första hjälpen, tillvaratagande, vapensäkerhet, skytte och jägarkultur. Veckan avslutas med ett skriftligt teoriprov följt av uppskjutningar, allt med målet att du skall erhålla din Jägarexamen.
I kursavgiften ingår:

 • Föreläsningar
 • Bushcraftworkshops
 • Skjutinstruktör
 • Ammunition till ordinarie övningar
 • Lerduvor
 • Lånevapen
 • Frukost, lunch, middag och fika
 • Boende
 • Examinationskostnad teori samt praktik*
 • Diverse utrustning

Kursavgift per person: 11 000 kr
Kurslitteraturens kostnad tillkommer. Kurslitteraturen beställs av kursdeltagaren själv, i god tid inför kursen, för förberedande egenstudier.
* De personliga examinationskostnaderna (teori samt praktik) på cirka 1200 kr tillkommer. Betalas kontant till förbundets examinator på plats.

Välkommen med din anmälan till info@jonasvildmark.com

För mer information se http://www.jonasvildmark.se/2016/10/jagarexamen.html

Detaljer

Börjar:
18 april
Slutar:
22 april
Pris:
Gratis – 11kr
Webbplats:
http://www.jonasvildmark.se/2016/10/jagarexamen.html

Plats

Lienshyttans Herrgård
Hyttvägen 1
Riddarhyttan, 73091 Sverige
Telefon:
070-6205166
Webbplats:
http://www.jonasvildmark.se/2017/02/eld-med-jonas-vildmark.html

Arrangör

Jonas Vildmark
Telefon:
073-270 61 24
E-post:
info@jonasvildmark.com
Skicka in ett evenemang till oss:

Har du ett evenemang som du vill ska synas i kalendern. Skicka in det till oss genom att fylla i formuläret eller skicka ett mail med information till: info@skinnskatteberg.se

*
*
*
*