Välj en sida
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lina Nordenström, Skrufs – små oredor som funnit sin form, Teckning och grafik

9 april, 2017, kl. 13:00 - 7 maj, 2017, kl. 17:00

SKRUFSENS Natur*

Skrufsen är tidlösa, men in i mina bilder kom de i början av 90-talet och har sen dess poppat upp lite då och då – alltid oväntat. Ofta börjar det med att jag gör en yvig gest tvärs över pappret och en plump tar till flykten – Vems flykt? Vems gest? När plumpen tillförs en rörelse, en viljeyttring; då övergår plumpen lätt i ett skrufs. I samma stund blir gesten kropp, linjen volym.

Rörelserna när vi tecknar eller skriver utgör ett gestikulerande i smått, som sätter spår i linjeföringen. I teckningen såväl som i handstilen är uttrycksrörelsen fixerad, liksom i vilket skrufs som helst. Man skulle kunna tala om en rörelsefysionomi som grundförutsättningen för skrufsens natur.

Skrufsens historia i mitt liv är svårfångad, men i grund och botten handlar den om min relation till naturen. Vår flytt till Uttersberg 2009 har inneburit att jag har lärt känna skogen, på ett annat sätt än jag tidigare har gjort. Skogen som skogsbruk. Skogen som näring. Skogens kraft, genom sin ofattbara förmåga till återhämtning. Det har också inneburit att min upplevelse av skrufsen i grunden har förändrats.

Allt är i rörelse, under ständig förändring. Skrufsen, såväl som skogen.

Detaljer

Börjar:
9 april, 2017, kl. 13:00
Slutar:
7 maj, 2017, kl. 17:00
Webbplats:
http://www.galleriastley.com

Plats

Konstmuseet Galleri Astley
Uttersberg
Skinnskatteberg, 73992 Sverige
+ Google Map