Valitse sivu

E-böcker och ljudböcker

E-böcker
E-böcker är böcker som kan läsas på en dator, i mobiltelefonen eller i en läsplatta. Det är lättast och minst ansträngande att läsa en e-bok på en läsplatta eftersom det inte finns någon bakgrundsstrålning från läsplattan. E-böcker är digitala böcker som ni först måste ladda ner till er dator (kräver att ni har installerat gratis-programmet Adobe Digital Editions) och sedan kan ni föra över e-boken till er läsplatta, mobiltelefon eller liknande. Vi har en läsplatta för utlåning här på biblioteket, fråga i lånedisken!

Läs mer om e-böcker

Här kan du låna e-böcker

Det är gratis att låna e-böcker och det enda du behöver är ett lånekort.

Via denna sida går det också att låna strömmande ljudböcker. Strömmande ljudböcker kan bara lyssnas på via datorn medan ni är uppkopplade mot Internet. Dessa ljudböcker kan inte laddas ner till en MP3-spelare. Det är gratis att låna både e-böcker och strömmande ljudböcker.

Läs mer om strömmande ljudböcker

Om ni har några frågor om våra ljudböcker eller e-böcker är ni välkomna in på biblioteket så kan vi i personalen försöka hjälpa er. Anders Pettersson är ansvarig bibliotekarie och ni kan även kontakta honom via telefon 0222 – 450 05 eller e-post anders.pettersson@skinnskatteberg.se .