Välj en sida

Krisberedskapsveckan 2018

Nu kör vi igång Krisberedskapsveckan 2018!

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser. 2018 sammanfaller den med utskicket av broschyren “Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll – ett regeringsuppdrag.

Följ oss här på Facebook eller på kommunens hemsida under denna vecka då vi kommer fokusera på att sprida information kring krisberedskap!


Hittade du en liten broschyr i brevlådan nu på morgonen som heter “Om krisen eller kriget kommer”?

Broschyren skickas ut till 4,8 miljoner hushåll i Sverige i samband med kampanjen Krisberedskapsveckan, den 28 maj – 3 juni. Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger. Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människors kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Om du inte redan idag fått en liten broschyr i brevlådan så ska den dyka upp under närmaste dagarna.
Om du vill veta mer om broschyren eller kanske vill läsa den på ett annat språk så hittar du mer information här

 


Se Skinnskattebergs kommuns Beredskapssamordnare prata om VMA, Viktigt meddelande till allmänheten. VMA är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner.

 


Hela denna vecka kommer Biblioteket i Skinnskatteberg att ha krisrelaterade böcker framme för utlåning. Varför inte ta vägarna förbi och se om det finns något som kan locka just dig?
Missa inte heller den föreläsning som om bara några timmer (kl. 18:00) kommer att hållas på Biblioteket. Det är Bilkåristerna som är på plats och ska prata om hemberedskap och krisberedskap.

Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 


En kort instruktionsfilm från MSB om hur du kan förbättra din hemberedskap inom kommunikation. Om det blir till exempel ett strömavbrott så kommer inte telefoner och internet att fungera. Här finns många tips på hur du kan lösa det. Med textknappen kan du välja mellan lättare svenska eller lättare engelska.


Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller annan någon störning eller kris i samhället så måste du själv vara beredd på att ordna något att äta. Här finns många tips på hur du kan lösa det. Med textknappen kan du välja mellan lättare svenska eller lättare engelska.