Välj en sida

E-böcker och ljudböcker

E-böcker

Det har byggts en ny portal för lån av e-böcker i Västmanlands län.

Den nya portalen hittar ni på den här länken: http://vastmanland.elib.se/

Det krävs ett lånekortsnummer och en PIN-kod för att kunna låna i den nya portalen. Ring till oss på biblioteket så ordnar vi det åt dig, antingen till lånedisken under våra öppettider: 0222-51 56 00 eller till Anders övriga tider 0222-51 55 13.

E-böcker är böcker som kan läsas på en dator, i mobiltelefonen eller i en läsplatta. Det är lättast och minst ansträngande att läsa en e-bok på en läsplatta eftersom det inte finns någon bakgrundsstrålning från läsplattan. E-böcker är digitala böcker som ni först måste ladda ner till er dator (kräver att ni har installerat gratis-programmet Adobe Digital Editions) och sedan kan ni föra över e-boken till er läsplatta, mobiltelefon eller liknande. Vi har en läsplatta för utlåning här på biblioteket, fråga i lånedisken!

Läs mer om e-böcker

Läs mer om strömmande ljudböcker

Om ni har några frågor om våra ljudböcker eller e-böcker är ni välkomna in på biblioteket så kan vi i personalen försöka hjälpa er. Anders Pettersson är ansvarig bibliotekarie och ni kan även kontakta honom via telefon 0222-51 55 13 eller e-post anders.pettersson@skinnskatteberg.se.