Välj en sida

Aktuellt

Under denna sida kan du läsa om aktuella händelser kopplat till vårt lokala näringsliv i Skinnskatteberg. Denna sida är främst för redan etablerade företagare i kommunen, och här publicerar vi matnyttig information om händelser, förändringar osv.

2018-08-21

Karriärevent den 24 oktober!

Dagens elever och ungdomar är framtidens medarbetare och entreprenörer.

Det är viktigt att de blir inspirerade och får skapa kontakter med näringslivet och se de möjligheter som finns i företagande.

På denna mötesplats får man som företagare vara med och påverka ungdomarnas sociala förmåga och kompetens.

Karriärevent är en näringslivsmässa som arrangeras i Fagerstahallen för elever i år 9 och på gymnasiet. Du möter ungdomar från Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta. Företagare, representanter från det regionala näringslivet samt offentlig sektor får ett gyllene tillfälle att nätverka, inspirera ungdomarna om sin bransch och/eller yrkesprofession.

Boka in dagen och börja redan nu fundera på vilka aktiviteter du och ditt företag kan ha i er monter.

Läs mer genom följande länk. https://newsletter.paloma.se/webversion/default.aspx?cid=14494&mid=497872&emailkey=e31963b6-9bca-4957-ad4f-2054fab82df4

 

2018-06-29

Brev till nya företagare

“Man ska känna sig uppskattad som företagare, och man ska givetvis få ett handskrivet och personligt “Lycka till” när man startar”.”

Det menar i alla fall vår Samordnare för turism och näringsliv, som några gånger per år skickar ut ett brev till samtliga nystartade verksamheter i kommunen. Idag den 4/7 skickades det ut brev till sammanlagt 8 nystartade verksamheter, som alla startats under år 2018, och vi hoppas på fler.

Är du företagare och vill ha ett sådant här brev? Hör av dig till Therese Kihlander på telefonnummer 0222-515740.

Lycka till säger vi igen till alla våra nya entreprenörer!

Se ett av dokumenten som företagarna kunde hitta i brevet nedan.

 

2018-06-29

Kickstart digitalisering för företagare

Skinnskatteberg, Fagersta och Norbergs kommun sonderar just nu intresset för att medverka i projektet Kickstart Digitalisering för företagare. Kickstart Digitalisering ger insikt och inspiration till företag för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Initiativet består av tre kostnadsfria träffar där små och (framförallt) medelstora industriföretag får möjligheten att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering.

Planen är att eventuellt kunna dra igång projektet i höst med företag ifrån samtliga tre kommuner. Är du företagare och eller jobbar i ett företag som skulle kunna vara intresserad av att medverka? Hör av dig till Therese Kihlander på telefonnummer 0222-515740, eller skicka ett mejl till therese.kihlander@skinnskatteberg.se .

Se inbjudan genom att klicka här.

Vill du hellre komma till projektets webbplats? Klicka dig vidare via länken: https://www.kickstartdigi.se/#about

 

2018-06-13

 

2017-10-12 Bisnis Analys varningslista

Bisnis Analys varningslista varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Den sökbara listan når du nedan.