Välj en sida

VT-orig-affisch-turnéer-skinnskatteberg (2)För första gången har Susanna Alakoski skrivit en pjäs direkt för scenen, i ett samarbete med regissör och dramaturg Michaela Granit, om ett ämne som berör; invandring. Laina och fåglarna är en poetisk och humoristisk föreställning om människor på väg.

Med boken Svinalängorna och Augustpriset 2006 blev Susanna Alakoski en viktig röst i den svenska samhällsdiskussionen. I Laina och fåglarna undersöker Susanna invandringens premisser och ger perspektiv till den pågående debatten.

Scenkonst Sörmland är initiativtagare till pjäsen utifrån en stark vilja att spegla samtiden och ge röst åt dramatik som verkligen berör.

Pjäsen Laina och fåglarna spelas på Kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg den 4 Maj Kl 19:00

Ett samarbete mellan Skinnskattebergs kommun Finskt förvaltningsområde, kultur och fritid, samt Teaterföreningen i Skinnskatteberg med stöd av Västmanlands teater.