Välj en sida

Succé för Quiltys 25-årsjubileum i Kulturhuset Korpen i söndags

Quilty – som för 20 år sedan startade sitt lyckosamma samarbete med körer i Sverige på en Körstämma i Skinnskatteberg – fyllde Kulturhuset Korpen till sista plats i söndags!

Det var inte att ta miste på publikens jubel redan från start då bara de två ursprungliga medlemmarna Gideon Andersson och Dag Westling kom in på scenen. Basisten Staffan Lindfors och fiolspelaren Esbjörn Hazelius anslöt senare och då blev det full fart.

Bandet gör en omfattande turné både i Sverige och Tyskland med material som de grävt djupt efter från alla 25 år de haft tillsammans.

Vi i föreningen Kultera som arrangerade med stöd av Skinnskattebergs kommun, Västmanlandsmusiken och Ett Kulturliv För Alla – Musik, kan känna oss mer än nöjda. Många i publiken passade också på att fika i pausen. Caféet ansvarade elever i klass 9A vid Klockarbergsskolan för. De hade ordnat det för att samla pengar inför sin resa till Auschwitz senare i vår.

Två utsålda föreställningar har Kultera i ryggen på bara två månader nu, den första var teatern ”Broarna i Madison County”. Nu tar föreningen nya tag inför nästa musikteaterföreställning ”Mannen som blev ensam” med Friteatern onsdag 28 mars kl 19.00 på Korpen.

Då är det klass 3 vid skolan som anordnar café. Biljetter beställs hos Janssons El, tel 0222-104 60 och kostar 150:- men bara 100:- för medlemmar i Kultera.

Välkomna till Korpen då!

Staffan Bergman
Kultera Korpens vänner